Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Entrecôte Rossini

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on yksi ranskalaisen keittiön paraatinumeroita, joka on nimetty oopperasäveltäjän mukaan. Jos haluaa olla uskollinen alkuperäisreseptille, pihvit tehdään häränfileestä ja koristellaan hanhenmaksalla ja tryffeleillä.

Kuudelle

  • 6 hienosti marmoroitua
  • entrecôte-viipaletta
  • 1 purkki lintupasteijaa
  • tryffeliä tai korviketta
  • 3-4 rkl kahvikermaa
  • suolaa ja pippuria

Madeirakastike

  • 1 porkkana silputtuna
  • 1 pieni sipuli silputtuna
  • 1 lohko juuriselleriä silputtuna
  • 100 g voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 1 purkki consommé
  • 2-3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 laakerinlehti
  • muutama persiljanoksa
  • ½ tl timjamia
  • 3 dl madeiraa
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Aloita kastikkeesta. Paista vihanneksia voissa kasarissa, sekoita ja lisää consommé, tomaattipyree ja mausteet. Keitä hiljaa tunti.

2. Siivilöi liemi, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä madeiraa kokoon puoleen, pyöristä voilla ja kaada liemeen. Anna kiehua hetki.

3. Sekoita pasteija kermatilkkaan. Mausta pihvit ja paista kuumalla pannulla pari minuuttia puoleltaan.

4. Nosta pihvit vadille ja kaada kastike päälle. Lusikoi tai pursota pasteija pihvien päälle ja koristele sienillä.

Tuoreimmat aiheesta

Entrecôte