Erilaisia suklaakonvehteja

Krista Niinharju näyttää, miten valmistat ihania suklaakonvehteja. Kukin ohje on tusinalle pienelle konvehdille.

Ainekset

  • 100 g taloussuklaata
  • 1 tl appelsiinin kuoriraastetta
  • 2 rkl kookoshiutaleita

Valkosuklaa-pistaasikonvehdit

  • 100 g valkosuklaata
  • 25 g paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä

Mustikka-kardemumma-konvehdit

  • 50 g tummaa suklaata
  • 50 g valkosuklaata
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 1 rkl kuivattuja mustikoita (Biokia) hienonnettuna

Valmistusohje

Paloittele suklaa kattilaan. Sulata hyvin miedolla lämmöllä. Varo, ettei vettä tai vesihöyryä pääse joukkoon. Pese ja raasta appelsiinin kuoriraaste joukkoon, lisää myös kookoshiutaleet ja sekoita. Kaada muotteihin ja pakasta neljä tuntia. Kumoa konvehdit muoteista kopauttamalla.

Valkosuklaa-pistaasikonvehdit: Paloittele suklaa kattilaan. Sulata hyvin miedolla lämmöllä. Varo, ettei vettä tai vesihöyryä pääse joukkoon. Kuori ja hienonna pistaasit joukkoon. Sekoita. Kaada muotteihin ja pakasta neljä tuntia. Kumoa konvehdit muoteista kopauttamalla.

Mustikka-kardemumma -konvehdit: Paloittele suklaat kattilaan. Sulata hyvin miedolla lämmöllä. Varo, ettei vettä tai vesihöyryä pääse joukkoon. Lisää kardemumma ja kuivatut mustikat ja sekoita. Kaada muotteihin ja pakasta neljä tuntia. Kumoa konvehdit muoteista kopauttamalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.