Erilaisia suklaakonvehteja
Krista Niinharju näyttää, miten valmistat ihania suklaakonvehteja. Kukin ohje on tusinalle pienelle konvehdille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 100 g taloussuklaata
- 1 tl appelsiinin kuoriraastetta
- 2 rkl kookoshiutaleita
Valkosuklaa-pistaasikonvehdit
- 100 g valkosuklaata
- 25 g paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä
Mustikka-kardemumma-konvehdit
- 50 g tummaa suklaata
- 50 g valkosuklaata
- 0,5 tl kardemummaa
- 1 rkl kuivattuja mustikoita (Biokia) hienonnettuna
Valmistusohje
Paloittele suklaa kattilaan. Sulata hyvin miedolla lämmöllä. Varo, ettei vettä tai vesihöyryä pääse joukkoon. Pese ja raasta appelsiinin kuoriraaste joukkoon, lisää myös kookoshiutaleet ja sekoita. Kaada muotteihin ja pakasta neljä tuntia. Kumoa konvehdit muoteista kopauttamalla.
Valkosuklaa-pistaasikonvehdit: Paloittele suklaa kattilaan. Sulata hyvin miedolla lämmöllä. Varo, ettei vettä tai vesihöyryä pääse joukkoon. Kuori ja hienonna pistaasit joukkoon. Sekoita. Kaada muotteihin ja pakasta neljä tuntia. Kumoa konvehdit muoteista kopauttamalla.
Mustikka-kardemumma -konvehdit: Paloittele suklaat kattilaan. Sulata hyvin miedolla lämmöllä. Varo, ettei vettä tai vesihöyryä pääse joukkoon. Lisää kardemumma ja kuivatut mustikat ja sekoita. Kaada muotteihin ja pakasta neljä tuntia. Kumoa konvehdit muoteista kopauttamalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku