Italian style frittata
Valmista italialainen munakas hitaasti matalassa lämmössä ja paista se molemmin puolin. Tarjoile siivuina, prego!
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 5 sipulia
- 4 rkl oliiviöljyä
- kourallinen tuoretta persiljaa karkeasti pilkottuna
- 200 g tuoretta pinaattia
- 5 isoa kananmunaa
- mustapippuria myllystä
- suolaa
- 50 g raastettua parmesaania
- reilu nokare voita
Valmistusohje
Hakkaa sipuli pieneksi silpuksi. Paistele sipuleita oliiviöljyssä keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes ne alkavat ruskistua ja pehmetä kunnolla (10–15 minuuttia).
Hakkaa persilja ja pinaatti.
Riko munat kulhoon ja vatkaa perusteellisesti haarukalla tai vispilällä. Mausta munaseos mustapippurilla ja suolalla, sekoita.
Lisää parmesaani munien joukkoon.
Kun sipulit ovat keittyneet pehmeiksi, lisää persilja ja pinaatti joukkoon. Pyöräytä ja anna olla kannen alla noin 10–15 sekuntia.
Kaada sipuli-pinaatti-persiljaseos munien joukkoon ja sekoita.
Lämmitä voita reippaasti matalassa, pinnoitetussa paksupohjaisessa pannussa. Kaada munaseos pannulle ja käännä lieden lämpö pienelle. Kypsennä n. 3–4 minuuttia, kunnes pinta alkaa asettua mutta munakas on vielä päältä hieman juokseva (noin 10 minuuttia).
Esilämmitä toinen samankokoinen pannu valmiiksi, ja kippaa kääntäen munakas toiselle pannulle ja anna paistua miedolla lämmöllä.
Leikkaa munakas siivuiksi ja tarjoa. Voit tehdä frittatasta myös cocktailpaloja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"