Espanjalainen perunamunakas Kimin tapaan valmistuu näin:
Valmistusaika: 10 min + jäähdyttäminen
Annoksia: 2-4
- Mittaa korkeareunaiselle paistinpannulle puolet oliiviöljyä ja puolet rypsiöljyä. Kuumenna.
- Lisää pannulle jäinen peruna-sipulisekoitus. Kypsennä hiljalleen välillä sekoittaen.
- Riko munat kulhoon ja lisää vesi, 1,5 tl suolaa ja ripaus valkopippuria.
- Kun peruna-sipulisekoitus on kypsää, kaada se siivilään jäähtymään. Sekoita joukkoon 1,5 tl suolaa ja ripaus valkopippuria. Kun perunasekoitus on jäähtynyt, sekoita se munaseoksen kanssa. Älä vatkaa.
- Paista perunamunakasta kuumalla pannulla. Irrottele välillä hieman reunoilta. Käännä munakas ja paista toiseltakin puolelta.
- Kumoa munakas lautaselle, leikaa paloiksi ja viimeistele oliiviöljyllä, sormisuolalla, mustapippurilla ja tuoreella persiljalla.
Katso videolta, miten Kim tekee perunamunakkaan:
1:59