Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Espanjalainen uunitortilla katkaravuilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tortilla ei ole ainoastaan tietynlainen leipä, vaan se voi tarkoittaa myös espanjalaista munakasta. Tässä reseptissä munakas paistetaan uunissa ja tarjoillaan katkarapujen kera.

4 annosta

  • 6 kananmunaa
  • 3 kookasta kylmää keitettyä perunaa
  • 1 sipuli
  • ½ dl juustoraastetta
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa ja pippuria

Tarjoiluun

  • 1 paprika
  • ½ purjo
  • ½ sipuli
  • 20 kuorimatonta katkarapua
  • 2 rkl silputtua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljyä paistinpannulla ja paista perunoita keskilämmöllä noin viisi minuuttia, sekoita varovasti silloin tällöin. Kuori ja hienonna sipuli, pane pannulle perunoiden sekaan ja anna paistua vielä 10 minuutin ajan, kunnes perunat ovat pehmeitä ja kullanruskeita. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Voitele uunivuoka ja aseta siihen perunat ja sipulit. vatkaa kananmunat, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munaseos sipuli-perunasekoituksen päälle ja paista uunissa, kunnes seos on jähmettynyt. Ripottele päälle juustoa ja odota, kunnes se on sulanut.

3. Suikaloi paprika. Kuori ja hienonna puolikas sipuli. Puhdista ja suikaloi purjo. Kuullota paprikaa, sipulia ja purjoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna persilja ja kuori katkaravut. Aseta vihannekset tortillan päälle ja ripottele pinnalle persiljaa. Koristele katkaravuin.

Tuoreimmat aiheesta

Munakas