Espanjalainen uunitortilla katkaravuilla
Tortilla ei ole ainoastaan tietynlainen leipä, vaan se voi tarkoittaa myös espanjalaista munakasta. Tässä reseptissä munakas paistetaan uunissa ja tarjoillaan katkarapujen kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 6 kananmunaa
- 3 kookasta kylmää keitettyä perunaa
- 1 sipuli
- ½ dl juustoraastetta
- öljyä paistamiseen
- suolaa ja pippuria
Tarjoiluun
- 1 paprika
- ½ purjo
- ½ sipuli
- 20 kuorimatonta katkarapua
- 2 rkl silputtua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljyä paistinpannulla ja paista perunoita keskilämmöllä noin viisi minuuttia, sekoita varovasti silloin tällöin. Kuori ja hienonna sipuli, pane pannulle perunoiden sekaan ja anna paistua vielä 10 minuutin ajan, kunnes perunat ovat pehmeitä ja kullanruskeita. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Voitele uunivuoka ja aseta siihen perunat ja sipulit. vatkaa kananmunat, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munaseos sipuli-perunasekoituksen päälle ja paista uunissa, kunnes seos on jähmettynyt. Ripottele päälle juustoa ja odota, kunnes se on sulanut.
3. Suikaloi paprika. Kuori ja hienonna puolikas sipuli. Puhdista ja suikaloi purjo. Kuullota paprikaa, sipulia ja purjoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna persilja ja kuori katkaravut. Aseta vihannekset tortillan päälle ja ripottele pinnalle persiljaa. Koristele katkaravuin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"