Kreikkalainen moussaka

Tämä on maukas lomaterveinen Kreikasta. Ja yhtä hyvää seuraavana päivänä lämmitettynä.

5-6 hengelle

  • 3 munakoisoa
  • öljyä + jauhoa paistamiseen
  • 2 isoa sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 500 g nauta- tai lammasjauhelihaa
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 2 dl lihalientä
  • 1 tl salviaa
  • ½ tl timjamia
  • 2 dl juustoraastetta

Kastike

  • 50 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 8-10 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Viipaloi munakoisot ja suolaa ne kevyesti, anna vetäytyä 20 minuuttia. Paina kevyesti, että saat nestettä ulos. Kuivaa viipaleet ja kääntele ne jauhoissa ja paista sitten nopeasti molemmilta puolilta kuumalla pannulla öljyssä.

2. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet hienoksi. Paista sipulia, valkosipulia ja jauhelihaa pannulla öljyssä ja siirrä ne pataan. Lisää pataan muut ainekset, paitsi munakoisot ja juusto ja anna poreilla hiljaa 45-50 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kastike: Kuullota voissa jauhoa kasarissa, lisää maitoa vähän kerrallaan samalla sekoittaen, mausta ja anna kiehua 10 minuuttia, kunnes kastike on saonnut. Lado uunivuokaan kerroksittain munakoisoa, kastiketta, jauhelihaseosta ja juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla 30-40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.