Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pasta alla Siciliana

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos italialaisessa ruokaohjeessa on yhdistetty tomaattia ja munakoisoa, voit päätellä, että ohje on peräisin Etelä-Italiasta. Tämä pasta löytyy useimpien sisilialaisten ravintoloiden ruokalistalta. Ruokaan sopii myös tähteeksi jäänyt pasta.

4 annosta

  • 4 annosta pastaa, esim. penneä
  • 300 g munakoisoa
  • 2 prk kokonaisia tomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 nippu persiljaa
  • 150 g juustoraastetta
  • 1 tl basilikaa
  • 4 rkl oliiviöljyä + voita vuoan voiteluun
  • jauhettua mustapippuria
  • 1½ + ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa munakoiso 1 cm:n viipaleiksi. Ripottele viipaleiden pintaan suolaa, pane lautanen päälle painoksi ja anna vetäytyä tunnin ajan. Valuta viipaleet. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada lävikköön. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Paloittele tomaatit ja säästä liemi. Hienonna persilja, kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna kattilassa 2 rkl öljyä. Lisää valkosipuliviipaleet ja kuullota pari minuuttia. Lisää joukkoon tomaatit liemineen, basilika, persilja, ½ teelusikallista suolaa ja mustapippuria. Kiehauta keskilämmöllä ilman kantta noin 6-7 minuuttia, kunnes kastike sakenee.

3. Kuumenna paistinpannulla 2 rkl öljyä ja paista munakoisoviipaleita noin 2 minuuttia molemmin puolin. Pane viipaleet valumaan talouspaperin päälle. Voitele uuninkestävä vuoka. Pane vuokaan kerroksittain pastaa, munakoisoa ja juustoa. Levitä tomaattikastike päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunissa 20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispasta