Espresso creme brulee höyryuunissa
Suussasulava creme brulee valmistuu näpsäkästi höyryuunissa. Tämän ihanampaa jälkiruokaa ei ole.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 3 dl kuohukermaa
- 1/2 dl sokeria
- 1/2 dl maitoa
- 3/4 dl espressoa
- 4 kananmunan keltuaista
- ripaus vanilliinisokeria
Valmistusohje
(4 annosta)
Kiehauta kerma, sokeri, espresso ja puolet maidosta, jätä kiehumaan liedelle miedolla lämmöllä. Erottele kanamunanvalkuaiset ja -keltuaiset huolella. Sekoita loput maidosta ja lisää keltuaisten joukkoon.
Yhdistä kerma-espressoseos ja keltuaiset keskenään. Mausta vanilliinisokerilla. Jaa seos jälkiruokakuppeihin (tulee kestää 100 asteen lämpöä).
Asettele kupit höyryuunin ritilälle irti toisistaan. Peitä kupit lämmönkestävällä kelmulla. Kypsennä höyryuunissa 100 asteessa, 20-25 minuuttia. Ota höyryuunista, poista kelmu ja anna jäähtyä.
Uunissa valmistettavan brulee-reseptin löydät
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa