Kookoskakku
Tämän kakun ohje on peräisin kuubalaisesta keittiöstä, jossa kookos on suosittu raaka-aine. Makeassa kakussa on voimakas kookoksen maku. Tarjoa jälkiruokana sellaisenaan tai hedelmien ja jäätelön kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon
8-10 annosta
- 50 g sokeria
- 2 3/4 dl vettä
- 4 munankeltuaista
- 5 rkl makeaa sherryä
- ½ tl kanelia
- 225 g kookoshiutaleita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita sokeri ja vesi kattilassa ja keitä paksuksi liemeksi.
2. Vatkaa munankeltuaisia kevyesti. Lisää 3/4 sokeriliemestä koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää loppu sokeriliemi, sherry, kookoshiutaleet ja kaneli. Kuumenna liemi kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
3. Kaada seos pyöreään kakkuvuokaan (halkaisija 22 cm). Paista uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"