Tulinen jauhelihakastike
Etiopiassa tähän jauhelihaseokseen lisätään vatkattu muna, jolloin siitä saadaan kiinteämpää ja se soveltuu hyvin esimerkiksi vihannesten täytteeksi. Tuliseksi maustettua kastiketta tarjoillaan myös riisin tai leivän kanssa.
Neljälle
- 400 g naudanjauhelihaa
- 2 sipulia
- 2 tomaattia
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1 rkl voita
- suolaa
- 1 tl chilijauhetta
- ½ - 1 tl pippuria
- 1 tl inkivääriä
- 2 munaa
- ½ dl persiljasilppua
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipulit. Pane tomaatit kiehuvaan veteen puoleksi minuutiksi ja nosta ne sitten kylmään veteen; nyt voit vetää kuoret pois. Viipaloi kuoritut tomaatit.
2. Kuumenna paistinpannussa öljy ja voi. Laita jauheliha paistumaan ja sekoittele se muruiseksi. Lisää sipulisilppu ja tomaattiviipaleet. Mausta suolalla, chilijauheella, kajennepippurilla ja inkiväärillä. Sekoita.
3. Kiehuta hiljalleen 10 minuuttia silloin tällöin sekoitellen. Vatkaa munat ja sekoita ne jauhelihaseokseen. Anna kiehua vielä 3-4 minuuttia ja lisää lopuksi persiljasilppu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka