Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tulinen jauhelihakastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Etiopiassa tähän jauhelihaseokseen lisätään vatkattu muna, jolloin siitä saadaan kiinteämpää ja se soveltuu hyvin esimerkiksi vihannesten täytteeksi. Tuliseksi maustettua kastiketta tarjoillaan myös riisin tai leivän kanssa.

Neljälle

  • 400 g naudanjauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 2 tomaattia
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 rkl voita
  • suolaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • ½ - 1 tl pippuria
  • 1 tl inkivääriä
  • 2 munaa
  • ½ dl persiljasilppua

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Pane tomaatit kiehuvaan veteen puoleksi minuutiksi ja nosta ne sitten kylmään veteen; nyt voit vetää kuoret pois. Viipaloi kuoritut tomaatit.

2. Kuumenna paistinpannussa öljy ja voi. Laita jauheliha paistumaan ja sekoittele se muruiseksi. Lisää sipulisilppu ja tomaattiviipaleet. Mausta suolalla, chilijauheella, kajennepippurilla ja inkiväärillä. Sekoita.

3. Kiehuta hiljalleen 10 minuuttia silloin tällöin sekoitellen. Vatkaa munat ja sekoita ne jauhelihaseokseen. Anna kiehua vielä 3-4 minuuttia ja lisää lopuksi persiljasilppu.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihakastike