Fasaani ja hyytelöomenat

Fasaani ja omenat ovat hyvin onnistunut yhdistelmä. Lintu maustetaan katajanmarjoilla ja timjamilla ja maistuu ihanasti riistalta.

Kuudelle

  • 2 puhdistettua fasaania
  • suolaa ja pippuria
  • ½ sitruunan mehu
  • timjamia
  • 10 katajanmarjaa murskattuina
  • 2 omenaa pieninä lohkoina
  • voita
  • 2 dl lihalientä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 10 cl konjakkia tai calvadosia
  • 1,5 rkl voita
  • 1,5 rkl vehnäjauhoa

Hyytelöomenat

  • 3 omenaa
  • sitruunamehua
  • ½ dl valkoviiniä
  • pihlajanmarjahyytelöä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Valele sitruunamehu lintujen pinnalle. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Kierittele omenalohkot katajanmarjarouheessa ja täytä linnut niillä. Aseta linnut rinta ylöspäin uunivuokaan. Vuole ohut voiviipale kummallekin rinnalle. Paista lintuja 15 minuuttia, käännä ja paista toista puolta yhtä kauan. Valele lihaliemellä paistamisen aikana.

2. Ota linnut uunista, vatkaa vuoka lopulla lihaliemellä, siivilöi paistoliemi kasariin. Kuori vaahto pinnalta. Lisää kerma ja väkijuoma ja keitä kokoon, kunnes 2/3 osa on jäljellä. Pyöritä voi ja vehnäjauho palloksi ja suurusta kastike sillä. Leikkaa lihat irti fasaaneista, Viipaloi ne hienosti ja tarjoile kastikkeella valeltuina.

3. Hyytelöomenat: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori omenat ja poista siemenkodat, halkaise omenat ja laita ne uunivuokaan. Tiputtele niiden päälle sitruunamehua, johon on sekoitettu valkoviiniä. Peitä vuoka foliolla ja paista uunin keskitasolla 10 minuuttia. Täytä omenanpuolikkaat pihlajanmarjahyytelöllä ja tarjoile fasaanien vierellä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!