Hedelmillä täytetty sorsa
Oikea juhla-ateria niille, joilla on mahdollisuus saada villiä sorsaa pöytäänsä. Vaatii ruokapöytään melkein tärkätyn pellavaliinan ja sytytetyt hopeakandelaaberit.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 2 puhdistettua sorsaa
- suolaa ja mustapippuria
- 10 katajanmarjaa murskattuna
- 6 omenaa
- 300 g viinirypäleitä
- 3 dl kanalientä
- 2 tl arrowjuurta
- 1 dl kuohukermaa
- mustaviinimarjahyytelöä
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa sorsat. Mausta suolalla, pippurilla ja katajanmarjarouheella. Ruskista ne voissa kauttaaltaan pannulla. Leikkaa omenat palasiksi. Täytä sorsat noin puolella omenapaloja ja nosta linnut uunivuokaan.
2. Sido lintujen taka-aukko kiinni paistinlangalla, niin että täyte pysy paikoillaan. Puolita rypäleet ja poista siemenet. Laita rypäleet ja loput omenat vuokaan. Kaada sekaan puolet lihaliemestä. Paista uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.
3. Ota linnut vuoasta ja siivilöi paistoliemi, säästä hedelmät tarjoiluun. Suurusta liemi kermaan sekoitetulla arrowjuurella. Mausta kastike ja sekoita viinimarjahyytelö. Leikkaa sorsista rintalihat irti ja viipaloi ne kauniisti. Laita viipaleet tarjolle hedelmien kanssa ja kaada kastike ympärille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka