Fenkolia kurkun ja perunapyreen kera

Fenkoli on herkullinen kasvis, jolla on aivan erityinen, lakritsia muistuttava maku. Välimeren maissa fenkoli on erittäin suosittu. Tarjoile ruokalaji ilmavan perunamuusin kera.

Neljälle

  • 4 tasakokoista fenkolia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 kurkku
  • 1 tl suolaa
  • 8-10 sahraminkortta
  • 15 g voita
  • 1 iso nippu tilliä
  • 1 kg perunoita
  • 8 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori kurkku, halkaise se pituussuuntaan ja raaputa pois siemenet lusikalla. Viipaloi kurkku sentinpaksuisiksi viipaleiksi. Sekoita ne suolan kera ja laita viipaleet kahden laakean lautasen väliin. Aseta päälle jotakin painavaa, ja anna maustua vähintään 3 tuntia. Hienonna tilli karkeasti.

2. Perunapyree: Kuori perunat ja keitä ne pehmeiksi suolattomassa vedessä. Kaada perunoista vesi, mutta säästä se. Muussaa perunat. Vatkaa mukaan oliiviöljy, vatkaa muusista kevyt pyree. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.

3. Kuumenna perunavesi kiehuvaksi, lisää fenkolit, mieluiten kokonaisina mutta jos ne ovat suuria, voit halkaista ne. Keitä n. 10 minuuttia. Säästä keitinvesi.

4. Laita kurkkuviipaleet siivilään ja sekoita niin että neste ja suola valuvat pois. Laita ne kattilaan sahramin kera, lisää hieman keitinvettä. Kurkut eivät saa täysin peittyä. Lisää voi ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta pippurilla ja ripottele päälle runsaasti tilliä juuri ennen tarjoilua. Tarjoile fenkoli ja kurkku lämpimältä vadilta, tarjoile perunapyree erikseen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!