Karamellisoitua fenkolia grana-padano -juuston kanssa

Kohdatkaamme tosiasia. Kasvikset eivät aina sovi lapsille, eivät myöskään aina aikuisille. Tämä resepti muuttaa käsityksemme kasviksista.

4 hengelle

  • 2 isoa fenkolia huuhdottuna ja leikattuna kahdeksaan osaan
  • 6 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 0,9 dl grana-padano -juustoraastetta
  • 0,9 dl korppujauhoa
  • suolaa ja pippuria mausteeksi

Valmistusohje

Lakritsimainen tuoksu yhdistettynä grana-padano -juuston suolaisuuteen on varma lisuke tilanteeseen kuin tilanteeseen.

- Laita fenkolit kiehumaan veteen seitsemäksi minuutiksi tai kunnes fenkolit ovat pehmeitä (kokeile haarukalla).

- Esikuumenna uuni 200 asteeseen.

- Valuta fenkolit ja laita ne uunivuokaan. Ripottele neitsytoliiviöljyä fenkolien päälle. Mausta suolalla ja pippurilla oman makusi mukaan.

- Ripottele grana-padano -juustoa ja korppujauhoja fenkolien päälle. Laita vuoka uuniin 30 minuutiksi tai kunnes fenkolit ovat kullanruskeita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.