Karamellisoitua fenkolia grana-padano -juuston kanssa
Kohdatkaamme tosiasia. Kasvikset eivät aina sovi lapsille, eivät myöskään aina aikuisille. Tämä resepti muuttaa käsityksemme kasviksista.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 2 isoa fenkolia huuhdottuna ja leikattuna kahdeksaan osaan
- 6 rkl neitsytoliiviöljyä
- 0,9 dl grana-padano -juustoraastetta
- 0,9 dl korppujauhoa
- suolaa ja pippuria mausteeksi
Valmistusohje
Lakritsimainen tuoksu yhdistettynä grana-padano -juuston suolaisuuteen on varma lisuke tilanteeseen kuin tilanteeseen.
- Laita fenkolit kiehumaan veteen seitsemäksi minuutiksi tai kunnes fenkolit ovat pehmeitä (kokeile haarukalla).
- Esikuumenna uuni 200 asteeseen.
- Valuta fenkolit ja laita ne uunivuokaan. Ripottele neitsytoliiviöljyä fenkolien päälle. Mausta suolalla ja pippurilla oman makusi mukaan.
- Ripottele grana-padano -juustoa ja korppujauhoja fenkolien päälle. Laita vuoka uuniin 30 minuutiksi tai kunnes fenkolit ovat kullanruskeita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka