Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Fenkoli-sellerikeitto ja pekoni-oliivisilppu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Resepti: Nicolas Thieulon

Ainekset

  • 1 fenkoli
  • 2 sellerivartta
  • 3 maa-artisokkaa (tai 2 perunaa)
  • 1 salottisipuli
  • voita
  • 2 dl valkoviiniä
  • 6 dl kanalientä
  • 3 dl kermaa
  • suolaa
  • pippuria
  • ½ sitruunan mehu
  • 4 pekonisiivua
  • 10 kivetöntä vihreää oliivia

Valmistusohje

Kuori maa-artisokat. Leikkaa fenkoli, selleri, salottisipuli ja maa-artisokat pieniksi paloiksi. Lämmitä voi kattilassa ja kuullota pilkotut ainekset. Lisää valkoviini ja anna kiehua hetki. Yhdistä kanaliemi ja hauduta ainekset kypsiksi. Soseuta. Lisää kerma, suola ja pippuri. Hauduta miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia. Mausta sitruunamehulla ja tarkista maku. Paista pekoni rapeaksi. Pilko oliivit ja pekoni silpuksi. Ripottele pekoni-oliivisilppua jokaiseen annokseen keiton päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Fenkoliruokia