Kevyt fenkolilounas
Tämän maukkaan pienen paketin voit myös valmistaa ulkogrillissä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Yhdelle
- 1 pieni fenkoli
- 1 iso tomaatti
- 50-75 g keittokinkkua
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Suikaloi fenkoli. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatti. Suikaloi kinkku.
2. Laita fenkoli, tomaatti ja kinkku alumiinifolioarkin päälle. Mausta ja pirskota päälle hieman öljyä.
3. Taittele paketti kokoon ja laita uuniin 15-20 minuutiksi kunnes fenkoli on pehmennyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka