Fenkoli-sitruunamarinoitua silliä
Strömsöstäkin tunnetun keittiömestari, tv-kokki ja kirjailija Paul Svenssonin ja Novellen hyvän mielen brunssin reseptejä!
Ainekset
- 16 sillifilettä
- 3 sitruunaa
- 3 fenkolia
- 0,5 l vettä
- 50 g suolaa
- 10 g fenkolinsiemeniä
- 10 g tillinsiemeniä
- 10 g sinapinsiemeniä
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Sekoita vesi ja suola ja hämmennä, kunnes suola on liuennut.
Leikkaa sillifileet puoliksi ja poista selkäevä. Laita sillipalat suolaveteen 2 minuutiksi ja valuta.
Asettele fileet pellille nahkapuoli ylöspäin ja polta kaasupolttimella.
Valmista marinadi yhden sitruunan mehusta ja kuoresta ja marinoi sillipalat siinä. Sekoita fenkoli, tilli ja sinapinsiemenet tehosekoittimessa ja mausta sillit seoksella.
Siivuta yksi fenkoli ohuesti vihannesleikkurilla ja valmista uusi marinadi yhden sitruunan mehusta ja kuoresta sekä oliiviöljystä ja marinoi fenkolia siinä 3 tuntia. Mausta suolalla, pippurilla ja fenkolimarinadin tillillä ja tarjoa.
Leikkaa fenkolit puoliksi ja paista uunissa 160 asteessa, eli kunnes ne ovat pehmeitä. Leikkaa lohkoiksi ja mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka