Taskurapusalaatti leipäkrutonkien kera
Tämä ei ole mikään tavallinen taskurapusalaatti. Kastike maustetaan amerikkalaisella bourbonilla, joka takaa jännittävän makuelämyksen. Tarjoile alkuruokana tai seisovassa pöydässä. Reseptin määrät voi hyvin tuplata.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
Neljälle
- 1 prk taskurapua
- ½ punainen paprika
- ½ vihreä paprika
- ½ kurkku
- 5 retiisiä
- 2 kovaksi keitettyä munaa
- ¼ kerä jäävuorisalaattia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 viipale vaaleaa leipää
- 1 valkosipulinkynsi
Kastike
- 1 tl bourbonia tai whiskyä
- 1 tl hunajaa
- 1 tl vettä
- 2 rkl neutraalia öljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Koristeluun
- erilaisia salaatinlehtiä
- ruohosipulia
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita bourbon, hunaja, vesi ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Leipäkrutongit: Sekoita puristettu valkosipuli ja oliiviöljy. Penslaa leipäviipale öljyllä ja leikkaa se pitkiksi tangoiksi. Paista tangot pannulla kullanruskeiksi.
3. Puhdista taskuravunlihat. Kuutioi paprikat, retiisit ja kurkku pieniksi paloiksi. Viipaloi munat ja kuutioi viipaleet. Sekoita taskuravunliha, paprika, kurkku ja muna. Kääntele mukaan kastike. Huuhdo jäävuorisalaatti ja suikaloi hienoksi. Laita salaatinlehdet neljälle lautaselle, niiden päälle jäävuorisalaattia ja levitä rapuseos päälle. Koristele krutongein ja asettele päälle ruohosipulia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka