Kalkkunapiirakka
Kalkkunapiirakka maistuu välipalana tai illanistujaisten suolaisena palana raikkaan salaatin kera.
Pohja
- 75 g voita
- 150 g juustoraastetta
- 1 dl perunahiutaleita
- 1 tl suolaa
- 1 dl maitorahkaa
- 1 keltuainen
- 1 dl kaurahiutaleita
- n. 2 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl kylmää vettä
Täyte
- 300 g kalkkunaa
- 1 prk ananasmurskaa
- 1 päärynä (n. 250 g)
- 125 g pieniä mozzarellapalloja
- 125 g halloumijuustoa
- n.125 g kirsikkatomaatteja (10-12 kpl)
- 200 g kermaviiliä
- 1 kananmuna
- 100 g juustoraastetta
- mustapippuria
- suolaa
Valmistusohje
Pohja:
Sekoita aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Täyte:
Leikkaa kalkkunaliha suikaleiksi. Paista ja anna jäähtyä. Siivuta päärynä ja puolita kirsikkatomaatit. Jaa täytteet tasaiseksi kerrokseksi piiraspohjan päälle. Sekoita kermaviili ja kananmuna keskenään ja mausta suolalla sekä pippurilla.Kaada seos täytteiden päälle ja lisää juustoraaste. Paista piirakkaa 180-190-asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia. Peitä piirakka kesken paiston jos pinta tummuu liikaa. Anna jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka