Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kalkkunapiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kalkkunapiirakka maistuu välipalana tai illanistujaisten suolaisena palana raikkaan salaatin kera.

Pohja

  • 75 g voita
  • 150 g juustoraastetta
  • 1 dl perunahiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl maitorahkaa
  • 1 keltuainen
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • n. 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kylmää vettä

Täyte

  • 300 g kalkkunaa
  • 1 prk ananasmurskaa
  • 1 päärynä (n. 250 g)
  • 125 g pieniä mozzarellapalloja
  • 125 g halloumijuustoa
  • n.125 g kirsikkatomaatteja (10-12 kpl)
  • 200 g kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 100 g juustoraastetta
  • mustapippuria
  • suolaa

Valmistusohje

Pohja:

Sekoita aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Täyte:

Leikkaa kalkkunaliha suikaleiksi. Paista ja anna jäähtyä. Siivuta päärynä ja puolita kirsikkatomaatit. Jaa täytteet tasaiseksi kerrokseksi piiraspohjan päälle. Sekoita kermaviili ja kananmuna keskenään ja mausta suolalla sekä pippurilla.Kaada seos täytteiden päälle ja lisää juustoraaste. Paista piirakkaa 180-190-asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia. Peitä piirakka kesken paiston jos pinta tummuu liikaa. Anna jäähtyä.

Tuoreimmat aiheesta

Kalkkunaa