Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Täyden aterian syyslammaspata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkullinen, muheva pata koko ateriaksi. Anna sen porista hiljaa, niin että liha tulee mureaksi ja juurekset kunnolla keitetyksi.

4-5 hengelle

  • 1 kg lampaan patapaloja
  • voita
  • 3 porkkanaa siivuina
  • 2 sipulia siivuina
  • 2 valkosipulinkynttä halkaistuina
  • ½ tl timjamia
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • 1 rkl kuminaa
  • 1 iso lohko kaalia suikaleina
  • 4-5 perunaa siivuina
  • 5 dl vettä
  • persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Mausta ja ruskista lihapalat voissa pannulla, siirrä pataan.

2. Paista porkkana- ja sipuliviipaleita sekä valkosipulinkynsiä voissa, kunnes ne hieman ruskistuvat..

3. Lado pataan kerroksittain kaalisuikaleita, perunaa, porkkanoita ja sipuleita. Lisää timjami, kumina ja laakerinlehdet. Keitä hiljaa 45-60 minuuttia. Sirota pinnalle persiljaa.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata