Lammasta ja vihanneksia
Julkaistu
Tomaatti sopii erinomaisesti lampaanlihan kanssa. Tässä sitä on pyreenä ja tuoreena.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4-5 hengelle
- 1 kg lampaan patapaloja
- paprikajauhetta
- voita
- suolaa ja pippuria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl lihalientä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 10 pikkusipuleita
- sokeria
- 2 paprikaa suikaleina
- 4 tomaattia kaltattuna ja lohkoina
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
1. Mausta lihapalat suolalla, pippurilla ja paprikalla. Ruskista voissa pannulla ja siirrä pataan. Ripota jauho pinnalle, kääntele ja lisää lihaliemi ja tomaattipyree, sekoita.
2. Paista pikkusipulit pehmeiksi, lisää hiukan sokeria ja karamellisoi sipulien pinta. Siirrä sipulit pataan.
3. Keitä hiljaa kannen alla 45 minuuttia. Lisää paprikat, tomaatit ja basilikasilppu aivan lopussa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka