Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Papu-lammaspata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valkoisia papuja syödään usein lampaanlihan kanssa. Yksinkertaisinta on lisätä purkillinen papuja tomaattikastikkeessa.

Kuudelle

  • 1,2 kg lampaanlihaa luineen
  • 6 mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 sipulia lohkoina
  • 6 porkkanaa siivuina
  • 1 pala juuriselleriä suikaleina
  • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 1 tl timjamia
  • 3 dl lihalientä
  • 2 prk valkoisia papuja
  • tomaattikastikkeessa
  • suolaa

Valmistusohje

1. Paloittele liha patapaloiksi, ruskista voissa pannulla ja siirrä pataan. Lisää sipulit, juurekset ja mausteet.

2. Kaada joukkoon lihaliemi ja keitä hiljaa, kunnes liha on mureaa, noin tunti.

3. Kääntele joukkoon pavut liemineen, kuumenna 5 minuuttia. Sirottele pinnalle persiljasilppua.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata