Papu-lammaspata
Julkaistu
Valkoisia papuja syödään usein lampaanlihan kanssa. Yksinkertaisinta on lisätä purkillinen papuja tomaattikastikkeessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kuudelle
- 1,2 kg lampaanlihaa luineen
- 6 mustapippuria
- 2 laakerinlehteä
- 2 sipulia lohkoina
- 6 porkkanaa siivuina
- 1 pala juuriselleriä suikaleina
- 2 valkosipulinkynttä silputtuna
- 1 tl timjamia
- 3 dl lihalientä
- 2 prk valkoisia papuja
- tomaattikastikkeessa
- suolaa
Valmistusohje
1. Paloittele liha patapaloiksi, ruskista voissa pannulla ja siirrä pataan. Lisää sipulit, juurekset ja mausteet.
2. Kaada joukkoon lihaliemi ja keitä hiljaa, kunnes liha on mureaa, noin tunti.
3. Kääntele joukkoon pavut liemineen, kuumenna 5 minuuttia. Sirottele pinnalle persiljasilppua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku