Flammeküche eli pekonipiiras
Tätä yksinkertaista pekoni-sipulipiirakkaa nautitaan yleensä välipalaksi, ja kyytipojaksi hörpätään olutta. Flammeküche on erittäin yleinen ruokalaji myös Saksassa, kuten nimikin jo kertoo. Tämä on myös hyvin tyypillinen lauantairuoka Alsacessa.
Pohja
- 5 dl jauhoja
- 4 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 dl vettä
Täyte
- 3 isoa sipulia
- suolaa
- pippuria
- kuivaa valkoviiniä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- raastettua muskottia
- tuoretta timjamia
- 1 paketti (120 g) amerikanpekonia pilkottuna
- 3 dl ranskankermaa
Valmistusohje
Yhdistä kuivat aineet ja sekoita. Lisää öljy ja vesi. Vaivaa taikinaksi ja kauli ohueksi nelikulmaiseksi levyksi leivinpaperin päällä.
Viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi. Marinoi sipuleita tunnin ajan hyppysellisessä karkeaa suolaa, pippuria ja muutamassa lusikallisessa kuivaa valkoviiniä. Valuta sipulit. Lisää sipuleihin pari ruokalusikallista vehnäjauhoja sitomaan nestettä. Lisää muskotti ja tuore timjami. Sekoita.
Pilko pekonit, ja lisää ne ja ranskankerma sipuleiden sekaan. Sekoita.
Levitä seos pohjataikinan päälle. Paista kuumassa 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka