Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Flammeküche eli pekonipiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tätä yksinkertaista pekoni-sipulipiirakkaa nautitaan yleensä välipalaksi, ja kyytipojaksi hörpätään olutta. Flammeküche on erittäin yleinen ruokalaji myös Saksassa, kuten nimikin jo kertoo. Tämä on myös hyvin tyypillinen lauantairuoka Alsacessa.

Pohja

  • 5 dl jauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl vettä

Täyte

  • 3 isoa sipulia
  • suolaa
  • pippuria
  • kuivaa valkoviiniä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • raastettua muskottia
  • tuoretta timjamia
  • 1 paketti (120 g) amerikanpekonia pilkottuna
  • 3 dl ranskankermaa

Valmistusohje

Yhdistä kuivat aineet ja sekoita. Lisää öljy ja vesi. Vaivaa taikinaksi ja kauli ohueksi nelikulmaiseksi levyksi leivinpaperin päällä.

Viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi. Marinoi sipuleita tunnin ajan hyppysellisessä karkeaa suolaa, pippuria ja muutamassa lusikallisessa kuivaa valkoviiniä. Valuta sipulit. Lisää sipuleihin pari ruokalusikallista vehnäjauhoja sitomaan nestettä. Lisää muskotti ja tuore timjami. Sekoita.

Pilko pekonit, ja lisää ne ja ranskankerma sipuleiden sekaan. Sekoita.

Levitä seos pohjataikinan päälle. Paista kuumassa 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Pekonipiirakka