Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Quiche Lorraine pekonista

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nicolas Thieulonin pekonipiiras sopii parempiikin pöytiin.

Ainekset

  • 250 g vehnäjauhoja
  • suolaa
  • sokeria
  • 125 g voita
  • 1 rkl kermaa
  • 2-4 rkl kylmää vettä
  • 250 g pekonia
  • 1 ½ dl kermaa
  • 4 munaa
  • suolaa
  • pippuria
  • raastettua muskottipähkinää
  • voita
  • juustoraastetta (mielellään gruyérea)

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää huoneenlämmössä pehmentynyt voi nyppien joukkoon. Lisää kerma ja sekoita. Lisää joukkoon vähitellen myös vesi. Siirrä taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa sitä käsin pari minuuttia. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Levitä jäähtynyt taikina piirakkavuokaan, vuoraa se leivinpaperilla ja täytä vuoka esimerkiksi kuivilla pavuilla. Esikypsennä 180 asteessa 10–15 minuuttia. Valmista sillä välin täyte.

Paista pekoni kevyesti. Sekoita munat ja kerma. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Levitä paistetut pekonit esikypsennetylle pohjalle ja kaada päälle munakermaseos. Nypi piirakan päälle pieniä voinokareita ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Halutessasi voit lisätä piirakan päälle juustoraastetta ennen paistamista.

Tuoreimmat aiheesta

Pekonipiirakka