Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Foccaccia-leipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Foccaccia, italialainen litteä leipä, maistuu piknikillä ja noutopöydässä. Ohjeella leivot koko pellillisen, josta riittää syötävää monelle nälkäiselle. Tuore timjami tai rosmariini leivän päällä imee itseensä öljyä ja antaa makua. Öljyn ansiosta et tarvitse leivän päälle voita. Kokeile sen sijaan täyteläistä juustoa.

1 leipä

  • 50 g hiivaa
  • 7½ dl kädenlämpöistä vettä
  • 1 kg vehnäjauhoja
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl pippuria

Pinnalle

  • öljyä, merisuolaa ja tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Siivilöi jauhot leivonta-alustalle. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja kaada siihen öljy, vesi, suola ja pippuri. Työstä tasaiseksi taikinaksi, jonka koostumus on sileä ja kimmoisa. Pane taikina öljyllä voideltuun kulhoon ja peitä tuorekelmulla. Anna kohota tunnin ajan, kunnes tilavuus on kaksinkertainen.

2. Kumoa taikina leivonta-alustalle ja työstä pari minuuttia. Levitä taikina öljytylle uunipellille ja painele siihen sormille reikiä. Levitä taikinan pintaan kerros öljyä, pane päälle yrtin oksia ja painele oksat taikinaan. Peitä kostealla keittiöpyyhkeellä ja anna kohota vielä tunti.

3. Ripottele pinnalle merisuolaa ja paistaa 200 asteessa 20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Focaccia