Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Focaccialeivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on perusresepti klassiselle focaccialeivälle. Lisää mielellään 1 dl hienonnettuja, tuoreita yrttejä taikinaan, jos haluat vaihtelua.

1 leipään

  • 50 g hiivaa
  • 1 l vettä
  • 1 ½ l vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl hiutalesuolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murusta hiiva kädenlämpöiseen veteen (37 astetta). Lisää suola ja ½ dl oliiviöljyä. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja sekoita sileäksi taikinaksi. Taikinan tulee olla aika löysää, ei tavallista kiinteää leipätaikinaa.

2. Voitele syvä pelti ½ dl oliiviöljyä. Kaada taikina pellille ja kohota n. 20 minuuttia. Kaada päälle ½ dl oliiviöljyä ennen paistamista ja ripottele päälle hiutalesuolaa. Paista uunin keskitasolla n. 45 minuuttia.

3. Nosta leipä pelliltä ja anna jäähtyä ritilällä liinan alla.

Tuoreimmat aiheesta

Focaccia