Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sipuli-focaccia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Italialainen focaccia-leipä sopii syksyn pimeneviin iltoihin.

Ainekset

  • 3 sipulia
  • rosmariinia (tuoretta tai kuivattua)
  • 3 dl vettä
  • 7,5 dl vehnäjauhoja
  • 25 g hiivaa
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 tl sokeria
  • suolaa

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri.

Aloita jauhojen lisääminen desi kerrallaan, sekoita huolellisesti jokaisen desilitran jälkeen.

Kun kaikki jauhot on lisätty, vaivaa taikinaa pöydällä 10 – 15 minuuttia. Muotoile taikinasta pallo, aseta se astiaan, leikkaa palloon veitsellä ristiviilto ja peitä astia leivinliinalla. Anna kohota huoneen lämmössä n. 2 tuntia.

Taikinan kohotessa kuori ja siivuta sipulit ja paista niitä tilkassa oliiviöljyä, kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä.

Voitele uunipelti (käytä tarvittaessa leivinpaperia) oliiviöljyllä.

Lisää loput öljyt sipuleihin ja lisää rosmariini ja 3 rkl vettä.

Kaulitse kohonneesta taikinasta pellin kokoinen levy, nosta se pellille ja kaada päälle öljy-sipuliseos. Levitä seos tasaisesti koko leivälle ja painele taikinaan sormilla kuoppia.

Anna focaccian kohota vedottomassa paikassa vielä tunti.

Ripottele focaccian päälle suolakiteitä juuri ennen paistamista. Paista 250 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Focaccia