Sipuli-focaccia
Italialainen focaccia-leipä sopii syksyn pimeneviin iltoihin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 3 sipulia
- rosmariinia (tuoretta tai kuivattua)
- 3 dl vettä
- 7,5 dl vehnäjauhoja
- 25 g hiivaa
- 2 dl oliiviöljyä
- 1 tl sokeria
- suolaa
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri.
Aloita jauhojen lisääminen desi kerrallaan, sekoita huolellisesti jokaisen desilitran jälkeen.
Kun kaikki jauhot on lisätty, vaivaa taikinaa pöydällä 10 – 15 minuuttia. Muotoile taikinasta pallo, aseta se astiaan, leikkaa palloon veitsellä ristiviilto ja peitä astia leivinliinalla. Anna kohota huoneen lämmössä n. 2 tuntia.
Taikinan kohotessa kuori ja siivuta sipulit ja paista niitä tilkassa oliiviöljyä, kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä.
Voitele uunipelti (käytä tarvittaessa leivinpaperia) oliiviöljyllä.
Lisää loput öljyt sipuleihin ja lisää rosmariini ja 3 rkl vettä.
Kaulitse kohonneesta taikinasta pellin kokoinen levy, nosta se pellille ja kaada päälle öljy-sipuliseos. Levitä seos tasaisesti koko leivälle ja painele taikinaan sormilla kuoppia.
Anna focaccian kohota vedottomassa paikassa vielä tunti.
Ripottele focaccian päälle suolakiteitä juuri ennen paistamista. Paista 250 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa