Sipuli-focaccia
Italialainen focaccia-leipä sopii syksyn pimeneviin iltoihin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 3 sipulia
- rosmariinia (tuoretta tai kuivattua)
- 3 dl vettä
- 7,5 dl vehnäjauhoja
- 25 g hiivaa
- 2 dl oliiviöljyä
- 1 tl sokeria
- suolaa
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri.
Aloita jauhojen lisääminen desi kerrallaan, sekoita huolellisesti jokaisen desilitran jälkeen.
Kun kaikki jauhot on lisätty, vaivaa taikinaa pöydällä 10 – 15 minuuttia. Muotoile taikinasta pallo, aseta se astiaan, leikkaa palloon veitsellä ristiviilto ja peitä astia leivinliinalla. Anna kohota huoneen lämmössä n. 2 tuntia.
Taikinan kohotessa kuori ja siivuta sipulit ja paista niitä tilkassa oliiviöljyä, kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä.
Voitele uunipelti (käytä tarvittaessa leivinpaperia) oliiviöljyllä.
Lisää loput öljyt sipuleihin ja lisää rosmariini ja 3 rkl vettä.
Kaulitse kohonneesta taikinasta pellin kokoinen levy, nosta se pellille ja kaada päälle öljy-sipuliseos. Levitä seos tasaisesti koko leivälle ja painele taikinaan sormilla kuoppia.
Anna focaccian kohota vedottomassa paikassa vielä tunti.
Ripottele focaccian päälle suolakiteitä juuri ennen paistamista. Paista 250 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan