Villiyrtit: Mallan villiintynyt focaccia
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kuudennessa jaksossa hyödynnettiin villiyrttejä leivonnassa. Tässä Mallan focaccia.
Focaccia
- 3,5dl huoneenlämpöistä vettä
- 25g tuorehiivaa
- 2tl sokeria
- 400g durum-jauhoja
- 0,5dl hyvää oliiviöljyä
- 1tl suolaa
Pesto
- 0,5l vuohenputkea
- nippu basilikaa
- 0,5dl parmesanjuustoa
- 0,5dl pinjansiemeniä (paahdettuna)
- 1 valkosipulinkynsi
- 1dl hyvää oliiviöljyä
Lisäksi
- (Voikukannuppukapriksia)
- Oliiviöljyä (n. 1dl)
- Sormisuolaa (2-3rkl)
- Vuohenjuustoa (tuorejuustoa) (n.300g)
Valmistusohje
1. Valmista focaccia-taikina; Sekoita vesi, hiiva ja sokeri. Lisää durum ja oliiviöljy ja suola, sekoita nopeasti taikinaksi. Levitä vuokaan ja kohota 1h.
2. Valmista pesto; sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa löysäksi tahnaksi.
3. Heittele päälle runsaasti oliiviöljyä, pestoa, vuohen tuorejuustoa ja kapriksia.
4. Paista 220˚C 15-30min.
5. Valele vielä hyvällä oliiviöljyllä.
Tarvikkeita:
irtopohjavuoka, suorakulmio, n. puolet uunipellin koosta
voikukkakapriksia
Suti
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka