Villiyrtit: Mallan villiintynyt focaccia

Eps.6.Villiyrtit.MALLA
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kuudennessa jaksossa hyödynnettiin villiyrttejä leivonnassa. Tässä Mallan focaccia.

Focaccia

  • 3,5dl huoneenlämpöistä vettä
  • 25g tuorehiivaa
  • 2tl sokeria
  • 400g durum-jauhoja
  • 0,5dl hyvää oliiviöljyä
  • 1tl suolaa

Pesto

  • 0,5l vuohenputkea
  • nippu basilikaa
  • 0,5dl parmesanjuustoa
  • 0,5dl pinjansiemeniä (paahdettuna)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1dl hyvää oliiviöljyä

Lisäksi

  • (Voikukannuppukapriksia)
  • Oliiviöljyä (n. 1dl)
  • Sormisuolaa (2-3rkl)
  • Vuohenjuustoa (tuorejuustoa) (n.300g)

Valmistusohje

1. Valmista focaccia-taikina; Sekoita vesi, hiiva ja sokeri. Lisää durum ja oliiviöljy ja suola, sekoita nopeasti taikinaksi. Levitä vuokaan ja kohota 1h.

2. Valmista pesto; sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa löysäksi tahnaksi.

3. Heittele päälle runsaasti oliiviöljyä, pestoa, vuohen tuorejuustoa ja kapriksia.

4. Paista 220˚C 15-30min.

5. Valele vielä hyvällä oliiviöljyllä.

Tarvikkeita:

irtopohjavuoka, suorakulmio, n. puolet uunipellin koosta

voikukkakapriksia 

Suti

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!