Foliossa haudutettua nieriää ja sienikastiketta
Folio on oivallinen apu grillauksessa. Siinä ruoka pysyy mehevänä, eikä pääse kuivumaan grillin kuumuudessa. Kokeile vaikka nieriää foliossa haudutettuna.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 600 g nieriäfilettä
- 200 g metsäsieniä
- 1 keltasipuli
- 150 g maustettua tuorejuustoa
- 0,5 kg perunoita
- 200 g porkkanoita
- 1 pnt tilliä
- suolaa
- pippuria
- tilliä
Lisäksi
- foliota
Valmistusohje
Leikkaa perunat ja porkkanat siivuiksi, mausta suolalla sekä pipprilla ja kuullota niitä hetki pannulla.
Anna jäähtyä hetken aikaa myöhempää käytttöä varten.
Paista toisella pannulla hienonnetut metsäsienet sekä sipuli pehmeiksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoita kulhossa sieni-sipulisilppu ja tuorejuusto ja mausta hienonnetulla tillillä.
Leikkaa nieriäfileet noin 100 gramman palohin ja mausta suolalla.
Leikkaa foliosta arkkeja ja nosta maustuneet fileet sen päälle. Lusikoi lopuksi sienitäyte päälle ja sulje paketti tiukasti. Kypsennä grillissä noin 10-15 minuutin ajan, kunnes juurekset ovat pehmeitä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"