Foliossa haudutettua nieriää ja sienikastiketta

Folio on oivallinen apu grillauksessa. Siinä ruoka pysyy mehevänä, eikä pääse kuivumaan grillin kuumuudessa. Kokeile vaikka nieriää foliossa haudutettuna.

Ainekset

  • 600 g nieriäfilettä
  • 200 g metsäsieniä
  • 1 keltasipuli
  • 150 g maustettua tuorejuustoa
  • 0,5 kg perunoita
  • 200 g porkkanoita
  • 1 pnt tilliä
  • suolaa
  • pippuria
  • tilliä

Lisäksi

  • foliota

Valmistusohje

Leikkaa perunat ja porkkanat siivuiksi, mausta suolalla sekä pipprilla ja kuullota niitä hetki pannulla.

Anna jäähtyä hetken aikaa myöhempää käytttöä varten.

Paista toisella pannulla hienonnetut metsäsienet sekä sipuli pehmeiksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoita kulhossa sieni-sipulisilppu ja tuorejuusto ja mausta hienonnetulla tillillä.

Leikkaa nieriäfileet noin 100 gramman palohin ja mausta suolalla.

Leikkaa foliosta arkkeja ja nosta maustuneet fileet sen päälle. Lusikoi lopuksi sienitäyte päälle ja sulje paketti tiukasti. Kypsennä grillissä noin 10-15 minuutin ajan, kunnes juurekset ovat pehmeitä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!