Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Höyrytettyä limelohta ja juureksia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista lohta ja juureksia lempeästi höyryuunissa. Marinoi lohi limellä, soijalla ja chilikastikkeella. Laita resepti mieleen myös tulevaa isänpäivää varten.

Ainekset

  • 700 g lohifileetä
  • 2 limen mehu
  • 4 rkl soijakastiketta
  • tilkka tulista chilikastiketta

Höyryjuurekset

  • 500 g perunoita
  • 2 porkkanaa
  • 200 g naurista
  • suolaa
  • 1 rs kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl extra virgine oliiviöljyä

Valmistusohje

Sekoita limen mehu, soijakastike ja tilkka chilikastiketta keskenään marinadiksi. Poista lohesta nahka ja leikkaa se noin viiden sentin ruuduiksi. Nosta palat marinadiin ja sekoita hyvin.

Anna maustua puolisen tuntia. Nosta palat höyryuunin lävikköastiaan ja kypsennä höyryssä viisi minuuttia. Tarjoa höyryjuuresten kera.

eikkaa juurekset aivan ohuiksi viipaleiksi ja mausta ne suolalla. Sekoita hyvin ja kypsennä höyryuunissa kymmenisen minuuttia. Halkaise tomaatit ja sekoita juuresten kanssa. Mausta lopuksi oliiviöljyllä ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Höyrytetty kala