Frikadelli-pinaattikeitto

Tämän keiton vaikutteet tulevat kreikkalaisesta keittiöstä. Alkuperäisreseptiin on lisätty pinaattia. Keitto maustetaan sitruunalla ja suurustetaan kananmunalla.

4 annosta

  • 250 g pakastepinaattia
  • 1 1/4 l kanalientä
  • 1 sitruuna
  • 3 kananmunaa

Frikadellit

  • 250 g naudan jauhelihaa
  • 150 g kylmiä keitettyjä perunoita
  • 1 kananmuna
  • 1 nippu tilliä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Frikadellit: Silppua tilli ja soseuta perunat. Sekoita jauheliha, perunat, kananmuna ja tilli. Mausta suolalla ja ripauksella vastarouhittua mustapippuria. Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä. Laske frikadellit muutama kerallaan kiehuvaan kanaliemeen ja anna hautua 5-6 minuuttia. Nosta ne liemestä reikäkauhalla ja pidä lämpimänä.

2. Keitä pinaatti pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Purista sitruunasta mehu. Vatkaa sitruunamehu ja muna. Kiehauta kanaliemi.

3. Vatkaa 1½ dl lientä munaseokseen ja kaada seos padassa olevan liemen sekaan. Hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia kokoajan vatkaten. Keitto ei saa kiehua, sillä silloin muna hyytyy. Sekoita pinaatti keittoon ja lisää frikadellit. Tarjoa keitto välittömästi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!