Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perunainen pinaattikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Piristä päivääsi pinaattikeitolla. Alexin reseptillä onnistut takuuvarmasti.

Ainekset

  • 3 perunaa
  • 1 pieni purjo
  • 1 sipuli
  • öljyä
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 6-8 dl vettä tai kasvislientä
  • 1 ps (200 g ) pakastepinaattia
  • 2 dl kermaa

Valmistusohje

Leikkaa perunat, purjo ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuleita hetki öljyssä mausteiden kanssa ja lisää perunakuutiot sekä vesi. Keitä 15 minuuttia ja soseuta. Lisää joukkoon pinaatti sekä kerma, anna kiehua hetki ja soseuta vielä halutessasi. Tarkista maku ja tarjoa tuoreen tumman leivän kanssa.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 270 kcal

Proteiinia 4g (6 E%)

Rasvaa 24g (80 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 12g (50% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)

Hiilihydraatteja 10g (15 E%)

Kuitua 2g

Suolaa 1,2g

Jos kerman jättää keitosta pois, pienenee annoksen energia 100 kcal ja rasvan laatu muuttuu sydänystävälliseksi.

Tuoreimmat aiheesta

Pinaattikeitto