Perunainen pinaattikeitto
Piristä päivääsi pinaattikeitolla. Alexin reseptillä onnistut takuuvarmasti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 3 perunaa
- 1 pieni purjo
- 1 sipuli
- öljyä
- 1/2 tl chilijauhetta
- suolaa
- mustapippuria
- 6-8 dl vettä tai kasvislientä
- 1 ps (200 g ) pakastepinaattia
- 2 dl kermaa
Valmistusohje
Leikkaa perunat, purjo ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuleita hetki öljyssä mausteiden kanssa ja lisää perunakuutiot sekä vesi. Keitä 15 minuuttia ja soseuta. Lisää joukkoon pinaatti sekä kerma, anna kiehua hetki ja soseuta vielä halutessasi. Tarkista maku ja tarjoa tuoreen tumman leivän kanssa.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 270 kcal
Proteiinia 4g (6 E%)
Rasvaa 24g (80 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 12g (50% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)
Hiilihydraatteja 10g (15 E%)
Kuitua 2g
Suolaa 1,2g
Jos kerman jättää keitosta pois, pienenee annoksen energia 100 kcal ja rasvan laatu muuttuu sydänystävälliseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka