Portage Victoria-kanakeitto

Suurustettu keitto tuntuu aina kirkasta keittoa ruokaisammalta. Tässä keitossa käytetään voi-jauhosuurusta. Loraus kermaa tekee keitosta pehmeän ja ylellisen, tomaatit puolestaan tuovat sekä väriä että makua. Alkuperäisessä ohjeessa keitetään myös broileri ja kanaliemi, mutta tässä käytämme valmista kanalientä ja valmiiksi grillattua broileria.

4 annosta

  • 1 grillattu broileri
  • 1 1/4 litraa kanalientä
  • 4 tomaattia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kalttaa tomaatit kastamalla ne kiehuvaan veteen niin, että kuori halkeilee. Kuori ja poista siemenet ja paloittele tomaatin malto. Sekoita vehnäjauhoissa ja voista suurus.

2. Kuullota tomaatinpaloja oliiviöljytilkassa suuressa kattilassa. Lisää kanaliemi ja hauduta hetki. Lisää 2 dl kermaa ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada voi-jauhosuurus keittoon vähän kerrallaan niin, että keitto sakenee.

3. Leikkaa broilerinliha pieniksi paoiksi ja lisää palat keittoon. Kiehauta ja annostele keitto keittokulhoihin. Vatkaa jäljelle jäänyt kerma ja nosta lusikalla jokaisen annoksen päälle nokare kermaa. Ripottele pinnalle hienonnettua ruohosipulia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.