Pese ja poista varret nokkosten lehdistä ja pinaatinlehdistä. Kaada lehdet keskikokoiseen kattilaan ja lisää kanaliemi sekä kerma. Anna keiton kuumeta kiehuvaksi kohtalaisella lämmöllä ja keitä sitten hiljalleen noin 10 minuuttia. Kun nokkosen ja pinaatin lehdet ovat täysin pehmeät ja nokkosen polttiaiskarvoja ei enää tunnu, kaada keitto esim. tehosekoittimeen ja soseuta se tasaiseksi. Kaada takaisin kattilaan ja lämmitä uudelleen matalalla lämmöllä. Lisää suolaa maun mukaan. Kaada tarjoiluastioihin ja ripottele päälle muskottia ja rosmariinia. Irrota kalasta nahka ja nypi ruodot. Paloittele kala helposti syötäviksi annospaloiksi ja asettele kauniisti keiton päälle. Viimeistele annokset pienellä määrällä jukurttia ja tarjoa heti.
Makuja
Nokkos-pinaattikeitto
Julkaistu 18.02.2013 00:00
Nokkonen ja pinaatti ovat terveellisiä ja täyteläisen makuisia kasviksia. Nokkosia ei kuitenkaan usein käytetä ruuanvalmistuksessa. Jos puutarhassasi on nokkosia, tämä on erinomainen tapa päästä niistä eroon. Parhaan maun antavat nuoret nokkoset. Muista käyttää hansikkaita! Voit myös halutessasi valmistaa keiton ainoastaan pinaatista.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 225 g savustettua taimenta tai lohta ohuina siivuina
- 1 l nokkosia ilmavasti pakattuna
- 1 l pinaatinlehtiä ilmavasti pakattuna
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl kanalientä, joko tuoretta tai kanaliemikuutiosta valmistettua
- 0,5 rkl suolahiutaleita
- 1 tl hienonnettua rosmariinia
- ¼ tl hienoksi raastettua muskottipähkinää
Valmistusohje
Lisää aiheesta:
Tuoreimmat aiheesta
Pinaattikeitto- 18.02.201300:00
- 18.02.201300:00
- 18.02.201300:00
- 18.02.201300:00