Friteerattua mustekalaa
Mustekalojen friteeraus ei ole temppu eikä mikään, kun seuraat ohjetta. Tarjoile lisänä keitettyä riisiä ja mielellään kylmää kastiketta, esim. aioli eli valkosipulimajoneesi sopii erittäin hyvin.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 4 mustekalaa (calamares)
- 2 dl jauhoa
- suolaa ja valkopippuria
- 1 l friteerausöljyä
Frityyritaikina
- 2 ½ dl vehnäjauhoa
- 1 muna
- 1 ½ dl vettä
Lisäksi
- vahva muovipussi
Valmistusohje
1. Puhdista ja huuhtele mustekalat huolella. Poista valkoinen, huokoinen "selkäruoto", jos se on jäljellä, muuten riittää, että tunnustelet sormilla mustekalan sisältä ja poistat pienet luut, jos ne tuntuvat selvästi. Taputtele mustekalat kuiviksi.
2. Leikkaa mustekalat renkaiksi ja laita ne muovipussiin yhdessä jauhojen kanssa. Sulje pussi ja ravistele kunnolla, niin että mustekalarenkaat jauhottuvat kauttaaltaan. Jos valitset peittävämmän frityyritaikinan, jonka resepti on ohessa, vatkaat vain ainekset yhteen, ja kastat renkaat siinä.
3. Kuumenna öljy kattilassa ja testaa leipäpalan avulla, onko öljy riittävän lämmintä. Lämpötila on sopiva, kun leipäpala tulee kullanruskeaksi hetkessä. Öljykeittimessä lämpö säädetään 190 asteeseen. Laske renkaat öljyyn ja keitä niitä öljyssä niin kauan, että ne ovat kauniin kullanruskeita. Valuta talouspaperin päällä ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka