Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mustekalatempura

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Japanilaisen keittiön tempura on friteerattua ruokaa. Se tarjoillaan useimmiten jonkin dipin kera.

Neljälle

  • 4 mustekalaa

Tempurataikina

  • 2 munankeltuaista
  • 5 dl jäävettä
  • 5 dl vehnäjauhoja

Friteeraukseen

  • öljyä

Tarjoiluun

  • japanilaista soijaa

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhdo mustekalat tarkoin. Poista valkoinen, huokoinen selkäruoto jos se on jäljellä, kokeile muuten vain kalan sisältä ja poista muutama ruoto, jos tunnet ne selvästi. Taputtele kala kuivaksi ja leikkaa renkaiksi.

2. Vatkaa keltuaiset ja puolet jäävedestä. Lisää jauhot, sekoita, ja lisää loput vedestä vähän kerrallaan. Kasta mustekalarenkaat taikinaan.

3. Kuumenna öljyä kattilassa ja kokeile leipäpalan avulla, onko öljy tarpeeksi kuumaa. Kun leipäpalasta tulee kullanruskea, lämpötila on sopiva. Friteerauskeittimessä lämpötilan tulee olla 190 astetta. Laita mustekalarenkaat öljyyn ja friteeraa ne kauniin kullanruskeiksi. Valuta talouspaperilla. Tarjoile heti japanilaisen soijan kera.

Tuoreimmat aiheesta

Mustekala