Mustekalaa lehtisellerin ja pähkinöiden kera
Tämä klassinen ravellolainen salaattiresepti yhdistää tuoreen mustekalan ja saksanpähkinän, joka on suosittu ruoka-aines Amalfin rannikolla. Kun aineksiin vielä lisää neitsytoliiviöljyn, on tulos aivan upea alku aterialle.
4 hengelle
- 600g mustekalaa, pestynä (mustekalan asemesta voi käyttää kalmaria)
- 2 selleriä
- 1/4 kuppia saksanpähkinöitä, pilkottuna
- 1 sitruuna
- 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- pieni nippu persiljaa, silputtuna
- suolaa maustamiseen
Tee näin
Valmistusohje
- Keitä mustekalaa 10 minuuttia tai kunnes se on pehmeää. Leikkaa ohuiksi siivuiksi ja heitä isoon kulhoon.
- Tee vihanneskuorimella selleristä ohuita lastuja. Jos haluat lastuista rapeampia, jäähdytä niitä jääpalojen päällä muutaman minuutin ajan.
- Lisää sellerinlastut kulhoon pähkinöiden, öljyn, suolan ja juuri puristetun sitruunamehun kanssa.
- Sekoita hyvin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka