Mustekalaa lehtisellerin ja pähkinöiden kera
Tämä klassinen ravellolainen salaattiresepti yhdistää tuoreen mustekalan ja saksanpähkinän, joka on suosittu ruoka-aines Amalfin rannikolla. Kun aineksiin vielä lisää neitsytoliiviöljyn, on tulos aivan upea alku aterialle.
4 hengelle
- 600g mustekalaa, pestynä (mustekalan asemesta voi käyttää kalmaria)
- 2 selleriä
- 1/4 kuppia saksanpähkinöitä, pilkottuna
- 1 sitruuna
- 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- pieni nippu persiljaa, silputtuna
- suolaa maustamiseen
Tee näin
Valmistusohje
- Keitä mustekalaa 10 minuuttia tai kunnes se on pehmeää. Leikkaa ohuiksi siivuiksi ja heitä isoon kulhoon.
- Tee vihanneskuorimella selleristä ohuita lastuja. Jos haluat lastuista rapeampia, jäähdytä niitä jääpalojen päällä muutaman minuutin ajan.
- Lisää sellerinlastut kulhoon pähkinöiden, öljyn, suolan ja juuri puristetun sitruunamehun kanssa.
- Sekoita hyvin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"