Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Friteerattu broileri

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Et tarvitse rasvassa keittämiseen eli friteeraamiseen rasvakeitintä, se onnistuu hyvin korkeareunaisessa paistinpannussa tai myös padassa. Kaada pannuun öljyä noin 3 sentin korkeudelta ja kuumenna. Pidä kansi kädenulottuvilla, jotta voit tukahduttaa mahdollisen rasvapalon.

Neljälle

  • 1 iso broileri
  • 1 ½ dl vehnäjauhoa
  • 2 munankeltuaista
  • 2 dl korppujauhoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Paloittele broileri reisiin, koipiin, siipiin ja rintapaloihin. Vedä nahka pois palasista.

2. Sekoita jauhoihin suola ja pippuri muovipussissa. Laita muutama broilerinpala kerrallaan muovipussiin ja ravista, niin että palat jauhottuvat kauttaaltaan. Kasta jokainen pala sitten vatkattuihin munankeltuaisiin ja lopuksi korppujauhoihin.

3. Kaada öljy pannuun ja kuumenna varovasti. Laita kanapalat pannuun, kun öljy on kuumaa, alenna lämpöä ja anna palasten ruskistua vähitellen. Käännä ne kerran. Riippuen palasten koosta ne friteerautuvat 5-8 minuutissa.

Tuoreimmat aiheesta

Broileri