1. Puhdista ja huuhtele mustekalat kunnolla. Poista valkoinen, huokoinen selkäruoto, jos se on jäljellä, muuten riittää, kun tunnustelet sormilla mustekalojen sisältä ja vedät selvästi tuntuvat pienet luut pois. Taputtele mustekalat kuiviksi.
2. Kalttaa tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa tomaattien malto ja mozzarellapallot pieniksi kuutioiksi. Säästä 1/4 tomaattihakkeesta koristeluun. Suikaloi basilika. Sekoita kaikki yhteen ja mausta reilusti suolalla, vastajauhetulla mustapippurilla ja puristetulla valkosipulilla. Pari tippaa oliiviöljyä tekee seoksesta joustavaa.
3. Täytä mustekalat ja sulje ne pitkillä cocktailtikuilla tai grillivartailla. Tähän asti voit esivalmistella ruoan. Kuumenna uuni 300 asteeseen. Ruskista mustekalapaketteja oliiviöljyssä paistinpannulla ja mausta kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Siirrä mustekalat uunivuokaan, kaada päälle tomaattifondi ja paista uunissa 15-20 minuuttia.