Mozzarellatäytteiset mustekalat tomaatin ja basilikan kanssa

Muotonsa puolesta mustekalat sopivat hyvin täytettäviksi. Tomaattien, mozzarellan ja basilikan pieniminen ja mustekalojen täyttäminen vie aikansa, mutta kypsentäminen on nopeaa. Joten valmistele kaikki ensin ja kypsennä vasta viime tipassa.

Neljälle

  • 8 mustekalaa (calamares)
  • 4 tomaattia
  • 4 palloa mozzarellaa
  • 1 ruukku basilikaa
  • 5 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ tl oliiviöljyä
  • 1 pullo tomaattifondia

Koristeluun

  • basilikaa

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhtele mustekalat kunnolla. Poista valkoinen, huokoinen selkäruoto, jos se on jäljellä, muuten riittää, kun tunnustelet sormilla mustekalojen sisältä ja vedät selvästi tuntuvat pienet luut pois. Taputtele mustekalat kuiviksi.

2. Kalttaa tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa tomaattien malto ja mozzarellapallot pieniksi kuutioiksi. Säästä 1/4 tomaattihakkeesta koristeluun. Suikaloi basilika. Sekoita kaikki yhteen ja mausta reilusti suolalla, vastajauhetulla mustapippurilla ja puristetulla valkosipulilla. Pari tippaa oliiviöljyä tekee seoksesta joustavaa.

3. Täytä mustekalat ja sulje ne pitkillä cocktailtikuilla tai grillivartailla. Tähän asti voit esivalmistella ruoan. Kuumenna uuni 300 asteeseen. Ruskista mustekalapaketteja oliiviöljyssä paistinpannulla ja mausta kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Siirrä mustekalat uunivuokaan, kaada päälle tomaattifondi ja paista uunissa 15-20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.