Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan chorizo-äyriäispaella & mustekalan mustemajoneesi

kotikeittiömestarit_s01_eps3_espanja_021_annoskuvat_ripe_mikkola_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Kotikeittiömestarit-ohjelman kolmannessa jaksossa matkataan Espanjaan. Kokki Risto Mikkola pyöräyttää chorizo-äyriäispaellaa & mustekalan mustemajoneesia.

  • Annosmäärä: 4

Chorizo-äyriäispaella

  • 400 g kanan fileesuikaleita
  • 200 g chorizoa
  • 125 g pekonia
  • 0,5 dl ruokaöljyä
  • 1 kpl iso sipuli hakkeena
  • 6 kpl valkosipulinkynsiä viipaleina
  • 1 kpl fenkolia viipaleina
  • 1 kpl vihreä paprika kuutioina
  • 50 g tomaattipyreetä
  • 5 dl paellariisiä
  • 1 tlk / 400g tomaattimurskaa
  • 1 pss sahramia
  • 1 pss tacomausteseosta
  • 1,5 l äyriäislientä / kanalientä
  • 2 prk/ 52g tonnikalaa auringonkukkaöljyssä
  • 12 dl katkarapuja
  • 12 kpl sinisimpukoita kuoressa TAI simpukkaa mausteliemessä
  • 4 kpl vihreää parsaa
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • 1 kpl sitruuna lohkoina

Mustekalan mustemajoneesi

  • 2 dl majoneesia
  • 1 rkl mustekalan mustetta

Valmistusohje

  1. Valmista ensin mustekalan mustemajoneesi sekoittamalla raaka-aineet keskenään ja jätä maustumaan.
  2. Laita loraus öljyä wokkipannuun tai paistinpannuun. Ruskista kanasuikaleet ja pekoni. Mausta tacomausteseoksella ja laita sivuun hetkeksi odottamaan.
  3. Kuullota pannulla sipulisilppu, valkosipuli, fenkoli, paprika sekä tomaattipyree. Kuullota kasviksia noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon paellariisi. Kaada seuraavaksi pannulle kana- tai äyriäislientä. Mausta sahramilla, pöytäsuolalla ja mustapippurilla.
  4. Paella saa kypsyä pannulla miedolla lämmöllä. Lisää kana- tai äyriäislientä sitä mukaa kun neste haihtuu. Lisää ruskistettu ja maustettu kanasuikalepekoniseos, sekoita ja anna hautua kypsäksi. Anna paellan hautua noin 25 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes paellariisi on kypsää.
  5. Paista chorizomakkaroihin kaunis väri ja asettele paellan päälle. 
  6. Ripottele päälle vihreää parsaa (voisi olla parsakaalia sesongin mukaan), tonnikalaa, katkarapuja, simpukoita ja lehtipersiljaa.
  7. Purista joukkoon hieman sitruunaa. Tarjoile sitruunalohkojen ja mustekalan mustemajoneesin kera.

Parhaat ruokaohjelmat