Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan chorizo-äyriäispaella & mustekalan mustemajoneesi
Julkaistu
Kotikeittiömestarit-ohjelman kolmannessa jaksossa matkataan Espanjaan. Kokki Risto Mikkola pyöräyttää chorizo-äyriäispaellaa & mustekalan mustemajoneesia.
- Annosmäärä: 4
Chorizo-äyriäispaella
- 400 g kanan fileesuikaleita
- 200 g chorizoa
- 125 g pekonia
- 0,5 dl ruokaöljyä
- 1 kpl iso sipuli hakkeena
- 6 kpl valkosipulinkynsiä viipaleina
- 1 kpl fenkolia viipaleina
- 1 kpl vihreä paprika kuutioina
- 50 g tomaattipyreetä
- 5 dl paellariisiä
- 1 tlk / 400g tomaattimurskaa
- 1 pss sahramia
- 1 pss tacomausteseosta
- 1,5 l äyriäislientä / kanalientä
- 2 prk/ 52g tonnikalaa auringonkukkaöljyssä
- 12 dl katkarapuja
- 12 kpl sinisimpukoita kuoressa TAI simpukkaa mausteliemessä
- 4 kpl vihreää parsaa
- 1 nippu lehtipersiljaa
- 1 kpl sitruuna lohkoina
Mustekalan mustemajoneesi
- 2 dl majoneesia
- 1 rkl mustekalan mustetta
Valmistusohje
- Valmista ensin mustekalan mustemajoneesi sekoittamalla raaka-aineet keskenään ja jätä maustumaan.
- Laita loraus öljyä wokkipannuun tai paistinpannuun. Ruskista kanasuikaleet ja pekoni. Mausta tacomausteseoksella ja laita sivuun hetkeksi odottamaan.
- Kuullota pannulla sipulisilppu, valkosipuli, fenkoli, paprika sekä tomaattipyree. Kuullota kasviksia noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon paellariisi. Kaada seuraavaksi pannulle kana- tai äyriäislientä. Mausta sahramilla, pöytäsuolalla ja mustapippurilla.
- Paella saa kypsyä pannulla miedolla lämmöllä. Lisää kana- tai äyriäislientä sitä mukaa kun neste haihtuu. Lisää ruskistettu ja maustettu kanasuikalepekoniseos, sekoita ja anna hautua kypsäksi. Anna paellan hautua noin 25 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes paellariisi on kypsää.
- Paista chorizomakkaroihin kaunis väri ja asettele paellan päälle.
- Ripottele päälle vihreää parsaa (voisi olla parsakaalia sesongin mukaan), tonnikalaa, katkarapuja, simpukoita ja lehtipersiljaa.
- Purista joukkoon hieman sitruunaa. Tarjoile sitruunalohkojen ja mustekalan mustemajoneesin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa