- Valmista ensin mustekalan mustemajoneesi sekoittamalla raaka-aineet keskenään ja jätä maustumaan.
- Laita loraus öljyä wokkipannuun tai paistinpannuun. Ruskista kanasuikaleet ja pekoni. Mausta tacomausteseoksella ja laita sivuun hetkeksi odottamaan.
- Kuullota pannulla sipulisilppu, valkosipuli, fenkoli, paprika sekä tomaattipyree. Kuullota kasviksia noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon paellariisi. Kaada seuraavaksi pannulle kana- tai äyriäislientä. Mausta sahramilla, pöytäsuolalla ja mustapippurilla.
- Paella saa kypsyä pannulla miedolla lämmöllä. Lisää kana- tai äyriäislientä sitä mukaa kun neste haihtuu. Lisää ruskistettu ja maustettu kanasuikalepekoniseos, sekoita ja anna hautua kypsäksi. Anna paellan hautua noin 25 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes paellariisi on kypsää.
- Paista chorizomakkaroihin kaunis väri ja asettele paellan päälle.
- Ripottele päälle vihreää parsaa (voisi olla parsakaalia sesongin mukaan), tonnikalaa, katkarapuja, simpukoita ja lehtipersiljaa.
- Purista joukkoon hieman sitruunaa. Tarjoile sitruunalohkojen ja mustekalan mustemajoneesin kera.
Makuja
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan chorizo-äyriäispaella & mustekalan mustemajoneesi
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 31.08.2024 12:00
Kotikeittiömestarit-ohjelman kolmannessa jaksossa matkataan Espanjaan. Kokki Risto Mikkola pyöräyttää chorizo-äyriäispaellaa & mustekalan mustemajoneesia.
- Annosmäärä: 4
Chorizo-äyriäispaella
- 400 g kanan fileesuikaleita
- 200 g chorizoa
- 125 g pekonia
- 0,5 dl ruokaöljyä
- 1 kpl iso sipuli hakkeena
- 6 kpl valkosipulinkynsiä viipaleina
- 1 kpl fenkolia viipaleina
- 1 kpl vihreä paprika kuutioina
- 50 g tomaattipyreetä
- 5 dl paellariisiä
- 1 tlk / 400g tomaattimurskaa
- 1 pss sahramia
- 1 pss tacomausteseosta
- 1,5 l äyriäislientä / kanalientä
- 2 prk/ 52g tonnikalaa auringonkukkaöljyssä
- 12 dl katkarapuja
- 12 kpl sinisimpukoita kuoressa TAI simpukkaa mausteliemessä
- 4 kpl vihreää parsaa
- 1 nippu lehtipersiljaa
- 1 kpl sitruuna lohkoina
Mustekalan mustemajoneesi
- 2 dl majoneesia
- 1 rkl mustekalan mustetta
Valmistusohje
Lisää aiheesta:
Harri Syrjäsen paella-pastaMasterChef VIP: Korealaista chiliporsasta, gochjuangilla maustettua riisiä ja sesam-papuja – Anna Perhon reseptiMasterChef VIP: Bouillabaissea, munakoisorouillea, paahdettua leipää ja appelsiinilla maustettuja jättikatkaravun pyrstöjä – Olga Temosen reseptiTapas-lihapullat tomaattikastikkeessaKlassinen paella ValencianaJambalaya New Orleansin tapaan