1. Mustekalat täytyy perata ja huuhdella huolellisesti. Vedä varovasti pää ja lonkerot irti, yritä poistaa mustepussi kokonaisena, jotta vältät mustumat leikkuulaudassa. Poista valkoinen, hauras selkäruoto, jos se on jäljellä. Tunnustele mustekalan sisältä ja vedä pois tuntuvat pienet luut. Lopuksi on irrotettava nahka: hiero käsiisi suolaa, niin saat otteen ohuesta nahasta. Leikkaa mustekala ohuiksi renkaiksi.
2. Kuori ja silppua sipuli, valkosipulinkynnet, porkkana ja fenkoli, kuullota kaikkia öljyssä ruskistamatta. Paista myös mustekalarenkaita öljyssä. Kaada päälle kalaliemi ja paseerattu tomaatti. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Lisää vielä lientä, jos on tarvis.
3. Mausta suolalla ja pippurilla ja juuri ennen tarjoilua mahdollisesti sokeriripauksella tomaatinmaun tasaamiseksi.