Mustekalaa à l'armoricane
Keltinkielellä Bretagnen rannikkoa kutsutaan Armoricaneksi. Tämä selvittänee, mistä tämä resepti on kotoisin.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 sopivankokoista mustekalaa
- 2 dl kalalientä
- ½ dl paseerattua tomaattia
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 rkl konjakkia
- 2 dl ranskankermaa
Tarjoiluun
- 4 annosta keitettyjä perunoita
- sitruunaviipaleita
- persiljaa
Valmistusohje
1. Mustekalat pitää puhdistaa ja huuhtoa huolellisesti. Vedä varovasti pois pää ja lonkerot, yritä saada musterakko kokonaisena niin ettei leikkuulauta tule musteeseen. Ota pois valkea, huokoinen selkäruoto jos se on jäljellä, muuten riittää, että kokeilet sisäpuolelta sormin ja vedät pois ne ruodot, jotka tunnet selvästi. Viimeiseksi vedät pois nahan. Suolaa mielellään sormet, niin saat pidettyä mustekalasta hyvin kiinni ja ohuen nahan raaputettua pois.
2. Leikkaa mustekalat renkaiksi. Sekoita voi ja jauhot suurukseksi. Keitä kalaliemi paseerattujen tomaattien kera ja lisää mustekala. Suurusta ja kuumenna kiehuvaksi.
3. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Lisää konjakki ja ranskankerma, kuumenna kiehuvaksi ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka