Gazpachokeitto ja valkosipulikrutongit
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 kg tomaatteja
- 1 kurkku
- 1 paprika
- 1 pieni sipuli
- 2 valkosipulikynttä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- suolaa
- pippuria
- (chiliä)
- oliiviöljyä
- sokeria (tomaattien makeudesta riippuen)
- 6 paahtoleipäviipaletta
- 3 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
Poista tomaateista kanta ja leikkaa ne neljään osaan. Kuori kurkku, poista siemenet ja pilko reilunkokoisiksi paloiksi. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Siirrä kaikki ainekset isoon kattilaan ja mausta. Anna kattilan seistä jääkaapissa yön yli.
Aloita seuraavana päivänä tekemällä valkosipulikrutongit. Poista paahtoleivästä reunat ja leikkaa viipaleet pieniksi kuutioiksi. Leikkaa valkosipulinkynnet ronskeiksi paloiksi, valuta uunipellille oliiviöljyä ja lisää pellin päälle leipäkuutiot ja valkosipulit. Paista 200°c:ssa kullanruskeiksi. Käy välillä ravistelemassa uunipeltiä, jotta maut sekoittuvat ja kuutiot paistuvat tasaisesti. Soseuta keittoainekset monitoimikoneessa, soseuta lopuksi joukkoon myös osa krutongeista. Tarkista maku. Tarjoile kylmänä valkosipulikrutonkien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka