Glaseeratut kasvikset
Tämä lisuke sopii jokaiselle arkipäivälliselle, parhaimmalta kasvikset maistuvat kalan kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 perunaa
- 2 fenkolia
- 1 kesäkurpitsa
- 2 dl kasvislientä
- ½ dl tomaattipyreetä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 1 maustemitta raakaruokosokeria
Tarjoiluun
- mustia oliiveja
- tuoretta oreganoa
- ranskankermaa
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja paloittele ne sekä kesäkurpitsa viipaleiksi. Puhdista ja lohko fenkolit.
2. Keitä liemi, lisää tomaattipyree. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää perunat ja fenkolit ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja hauduta kannen alla n. 10 minuuttia. Ota kansi pois, lisää kesäkurpitsa ja keitä vielä 5 minuuttia.
3. Ripottele päälle mustia oliiveja ja tuoretta oreganoa ennen tarjoilua. Lisää päälle nokare ranskankermaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"