Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Fenkolisalaattia sinihomejuuston kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Yksinkertaiset salaatit ovat usein parhaita alkuruokia. Sinihomejuusto ja fenkoli muodostavat hienon parin, siinä tämän yksinkertaisen, oudon maukkaan salaisuus.

Neljälle

  • 400 g fenkolia
  • 75 g sinihomejuustoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ rkl punaviinietikkaa

Valmistusohje

1. Huuhdo ja halkaise fenkoli ja leikkaa pois alaosan kova osa. Viipaloi puolikkaat. Kuumenna vettä kiehuvaksi kattilassa ja lisää fenkolinpalat. Keitä kovalla lämmöllä 1 ½ minuuttia, ei enempää. Kaada siivilään ja valuta.

2. Sekoita viinietikka, ½ tl suolaa ja hieman pippuria myllystä. Ravista sitten seos öljyn kanssa.

3. Norota kastike hyvin valutetun fenkolin päälle ja sekoita varoen. Murusta päälle juusto.

Tuoreimmat aiheesta

Juustosalaatti