Fenkolisalaattia sinihomejuuston kera
Yksinkertaiset salaatit ovat usein parhaita alkuruokia. Sinihomejuusto ja fenkoli muodostavat hienon parin, siinä tämän yksinkertaisen, oudon maukkaan salaisuus.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 400 g fenkolia
- 75 g sinihomejuustoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 ½ rkl punaviinietikkaa
Valmistusohje
1. Huuhdo ja halkaise fenkoli ja leikkaa pois alaosan kova osa. Viipaloi puolikkaat. Kuumenna vettä kiehuvaksi kattilassa ja lisää fenkolinpalat. Keitä kovalla lämmöllä 1 ½ minuuttia, ei enempää. Kaada siivilään ja valuta.
2. Sekoita viinietikka, ½ tl suolaa ja hieman pippuria myllystä. Ravista sitten seos öljyn kanssa.
3. Norota kastike hyvin valutetun fenkolin päälle ja sekoita varoen. Murusta päälle juusto.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku