Munajuustoa ja punajuurta
Henri Alén esitteli Huomenta Suomessa miten valmistetaan perinteinen munajuusto. Tässä ohjeessa munajuusto tarjoillaan punajuuren kanssa.
Ainekset:
- 3ltr punaista maitoa
- 10 kananmunaa
- 1,2 kg kermaviiliä
- 2rkl sitruunanmehua
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Lämmitä maito kuumaksi. Sekoita munat ja kermaviili keskenään. Lisää kuumaan maitoon, ja sekoita massaa varovasti pohjaa myöden. Lisää mukaan myös sitruunanmehu.
Kun massa juustoutuu, peitä se kannella hetkeksi. Nosta massa reikäkauhalla tai siivilällä harsokankaaseen joka on siivilässä. Ripottele välillä suolaa juuston massan väleihin. Anna valua kevyen painon alla kaksituntia.
Tarjoile ohuesti viipaloidun punajuuren kanssa. Lorauta juuston päälle hieman oliiviöljyä ja suolaa vielä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa