Vichyporkkanat

Tämä lisuke sopii lähes kaikelle. Parhaimman makuista siitä tulee, jos käytät alkukesän ohuita porkkanoita.

Neljälle

  • 600 g porkkanoita
  • 2 salottisipulia
  • 2 rkl voita
  • 1 pullo vichyvettä, 33 cl
  • karkeasti murskattua suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 maustemitta raakaruokosokeria
  • 1 tl timjamia
  • 2 tl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kuori porkkanat ja suikaloi ne. Kuori sipulit. Sulata voi kattilassa. Lisää porkkanat ja sipuli. Paista minuutti.

2. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja timjamilla. Kaada päälle vichyvesi ja keitä ilman kantta, kunnes porkkanat ovat pehmenneet, n. 10 minuuttia.

3. Asettele porkkanat lämpimille lautasille. Paloittele ruohosipuli ja ripottele päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!