Gluteeniton Joululeipä
2.12.2015. Joululeivonnaiset voi valmistaa myös gluteenittomasti! Gluteenittomat jouluruoat syntyvät helposti. Nappaa resepti joululeipään.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 3,5 dl vettä (37°C)
- 1 dl rusinoita
- 1 dl tummaa siirappia
- ½ dl ruokaöljyä
- 1 pkt hiivaa (50 g)
- 1 tl jauhettua pomeranssinkuorta
- 2 dl hasselpähkinöitä
- ½ tl jauhettua neilikkaa
- ¼ tl jauhettua inkivääriä
- ½ tl suolaa
- 1 pkt (500 g) Semper Gluteenitonta jauhoseosta
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää rusinat, siirappi, ruokaöljy, hasselpähkinät ja mausteet ja sekoita. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Laita voideltuun (2 l) vuokaan ja anna kohota 30 min.
Paista uunin alaosassa 200°C:ssa n. 30 minuuttia.
Vinkki! Anna leivän jäähtyä kunnolla, reilu tunti valmistumisen jälkeen. Leikkaa leipä sahalaitaisella veitsellä viipaleiksi. Jos säilytät leipää laita se muovipussiin ja jääkaappiin. Näin leipä säilyy pidemmän ajan
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"