Mainos

Gluteeniton Joululeipä

2.12.2015. Joululeivonnaiset voi valmistaa myös gluteenittomasti! Gluteenittomat jouluruoat syntyvät helposti. Nappaa resepti joululeipään.

Ainekset

  • 3,5 dl vettä (37°C)
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl tummaa siirappia
  • ½ dl ruokaöljyä
  • 1 pkt hiivaa (50 g)
  • 1 tl jauhettua pomeranssinkuorta
  • 2 dl hasselpähkinöitä
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • ¼ tl jauhettua inkivääriä
  • ½ tl suolaa
  • 1 pkt (500 g) Semper Gluteenitonta jauhoseosta

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää rusinat, siirappi, ruokaöljy, hasselpähkinät ja mausteet ja sekoita. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Laita voideltuun (2 l) vuokaan ja anna kohota 30 min.

Paista uunin alaosassa 200°C:ssa n. 30 minuuttia.

Vinkki! Anna leivän jäähtyä kunnolla, reilu tunti valmistumisen jälkeen. Leikkaa leipä sahalaitaisella veitsellä viipaleiksi. Jos säilytät leipää laita se muovipussiin ja jääkaappiin. Näin leipä säilyy pidemmän ajan

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!