Pisarapiparkakut
Nämä pikkuiset piparkakut ovat melkein kuin makeisia. Koska taikinan tulee vetäytyä viileässä yön yli, varaa valmistukseen riittävästi aikaa. Pisarapiparkakut voi myös pakastaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
125 kappaletta
- 150 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- ½ dl siirappia
- 1½ tl jauhettua kanelia
- 1½ tl jauhettua inkivääriä
- 1½ tl jauhettua neilikkaa
- 1½ tl jauhettua kardemummaa
- 1 tl ruokasoodaa
- 4 dl siivilöityjä vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Sekoita ainekset yleiskoneessa. Pane taikina muovipussissa jääkaappiin ja anna sen vetäytyä yön yli.
2. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Muotoile taikinasta pitkiä tankoja ja leikkaa ne poikkisuuntaan paloiksi. Muotoile paloista hasselpähkinän kokoisia palloja ja pane pallot jauhotetulla uunipellille. Halutessasi voit pistää osaan piparkakuista hasselpähkinän tai mantelinpuolikkaan.
3. Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi