Perinteiset piparkakut
Julkaistu
Piparkakkureseptejä löytyy vaikka millä mitalla – vanhimmat pohjoismaiset reseptit ovat peräisin Tanskan hovista 1490-luvulla. Tässä on nykyaikaisempi ja luultavasti hieman helpompi resepti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
125 kpl
- 150 g margariinia
- 2 ½ dl kidesokeria
- ½ dl siirappia
- 1 dl vettä
- ½ rkl inkivääriä
- ½ rkl neilikkaa
- 1 rkl kanelia
- 1 tl rouhittua kardemummaa
- ½ rkl soodaa
- 7 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Sekoita rasva, sokeri ja siirappi notkeaksi.
2. Lisää vesi, mausteet, sooda ja jauhot ja sekoita notkeaksi taikinaksi. Laita jääkaappiin yön yli.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikinaa vähän kerrallaan, ota siitä piparkakkuja muotilla ja paista uunissa n. 5 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku