Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perinteiset piparkakut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Piparkakkureseptejä löytyy vaikka millä mitalla – vanhimmat pohjoismaiset reseptit ovat peräisin Tanskan hovista 1490-luvulla. Tässä on nykyaikaisempi ja luultavasti hieman helpompi resepti.

125 kpl

  • 150 g margariinia
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • ½ dl siirappia
  • 1 dl vettä
  • ½ rkl inkivääriä
  • ½ rkl neilikkaa
  • 1 rkl kanelia
  • 1 tl rouhittua kardemummaa
  • ½ rkl soodaa
  • 7 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Sekoita rasva, sokeri ja siirappi notkeaksi.

2. Lisää vesi, mausteet, sooda ja jauhot ja sekoita notkeaksi taikinaksi. Laita jääkaappiin yön yli.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikinaa vähän kerrallaan, ota siitä piparkakkuja muotilla ja paista uunissa n. 5 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.

Tuoreimmat aiheesta

Piparkakut